Checklistan du behöver till din badrumsrenovering i Stockholm

Anledningen till att du vill göra en badrumsrenovering i Stockholm, Uppsala Väsby och Huddinge kan vara flera. Det kan handla om att du flyttat in i en ny lägenhet och vill ha badrummet efter dina behov och önskemål. Du kanske vill höja värdet inför en försäljning eller så är det gamla helt enkelt slitet och du riskerar att få problem med fukt eller mögel. Oavsett anledning så behöver du ändå planera ungefär samma saker. Börja med att hitta inspiration och få en bild över hur du vill att ditt badrum ska se ut efter renoveringen. Det finns mycket inspiration att hämta på nätet.

Planeringsstadiet för badrumsrenovering i Stockholm

När du har en klar målbild av det färdigrenoverade badrummet är det dags att börja planera. Vill du ha värmekällor i form av golvvärme eller en handdukstork? Vi rekommenderar att du väljer energisnåla system som gynnar både din ekonomi och miljön. Många tycker att eluttagen förstör helhetsintrycket och vill helst dölja dem, då krävs det att en elektriker gör det. De kan till exempel sättas i skåp eller döljas i en kommod. En fördel med det är att du slipper ha apparater som ligger framme medan de laddas, till exempel rakapparater eller eltandborstar. Det är bra både ur säkerhetssynpunkt och för att slippa ett rörigt intryck.

Mer att bocka av på din checklista från Renovera Badrum Huddinge 

  • Du måste även undersöka din golvbrunn och dina rör
  • Om en golvbrunn är äldre än från år 1990 ska den bytas ut 
  • Många väljer idag vägg nära golvbrunnar men det är något som du bör diskutera med din golvläggare eller plattsättare 
  • Handlar det om ett lite äldre badrum är det inte säkert att de nuvarande rören håller tillräcklig standard 
  • Kolla upp trycken i rören och ditt vattensystem
  • En annan punkt på checklistan är förvaring och tro oss när vi säger att många underskattar sitt behov av just förvaring 
  • Maximera utrymmet på höjden eller under tvättstället. Det kommer att göra skillnad i din vardag, vi lovar

Göra själv eller ta in oss hantverkare på Renovera Badrum Huddinge

Om du renoverar själv så behöver du först riva det gamla badrummet. Det är den enkla delen även om du måste ha koll på alla VVS-kopplingar för att inte orsaka skador. Om du ska flytta badkar eller skaffa ett tyngre måste du kolla så att konstruktionen håller. Tänk på att det krävs särskild kompetens för att dra el i våtrum, inte minst ur försäkringshänseende, så om du inte har den kompetensen måste du skaffa en elektriker. Var också mycket noggrann med rördragningar och tätskikt, annars kan det orsaka stora vattenläckor och/eller framtida problem med fukt och mögel i väggar och golv.


Det kan alltså vara väl värt att se till att skapa utrymme i budgeten för att ta in hantverkare för hela eller delar av din badrumsrenovering. Beroende på vilken behörighet du själv har kan du välja att göra de enklare delarna på egen hand och låta yrkeskunnigt folk sköta de delar som riskerar att ställa till problem för dig. Om du är intresserad av att få en offert på en badrumsrenovering i Stockholm och Huddingeområdet så är du mer än välkommen att ta kontakt med oss via kontaktformuläret på hemsidan. Vi hjälper gärna till med både råd och genomförande av renoveringen. Kontakta oss via vårt formulär här på sidan.